Mi a munkánk?

Ha nagyon egyszerűen akarom megfogalmazni, akkor a mi munkánk az, hogy újabb fogyasztókat és hálózatépítőket toborozzunk a CaliVita termékfogyasztók táborába, és megmutassuk nekik, hogy hogyan lesz hasznukra a termékek rendszeres fogyasztása. A mi munkánk valódi szépségét az adja meg, hogy mi úgy segítünk magunkon, hogy közben mindenki másnak is segítünk, akivel kapcsolatba kerülünk.

Az újonnan csatlakozók olykor nehezen tudják elképzelni, hogy vajon hogy fogják tudni megállni a helyüket hálózatépítőként. De hidd el nekem, hogy neked nincs mitől félned.

A hálózatépítés egy tanulási folyamat, amin fokozatosan kell haladnod. Minél többet tudsz, annál sikeresebb leszel. És minél sikeresebb vagy, annál nagyobb feladataid lesznek. De ami most még nagy dolognak látszik, az csekélység lesz, amikor már tudásban is ott fogsz tartani. A feladatok a tudásoddal együtt fognak növekedni, ezért mi csak olyan feladatokat ruházunk rád, amire már készen állsz. De nézzük meg ezt a fejlődési folyamatot közelebbről.

Kezdő szinten

Kezdőként csupán néhány egyszerű elvárásnak kell megfelelned. Ezek például, hogy rendelkezned kell határozott célokkal és szilárd elhatározással, hogy el is éred azokat. Meg kell ismerned a termékeket, és meg kell tanulnod róluk mindent, amit csak lehet. Ehhez mi biztosítjuk a szükséges tananyagot, de az idődet neked kell rászánnod. És itt most nem csak az otthon letölthető képzésekre gondolok, hanem a rendezvényeken való aktív részvételre is.

A munkád legfontosabb része az lesz, hogy vidd hírét a CaliVitának és a Vitallandnak, illetve keress új fogyasztókat és hálózatépítőket a rendszernek. Kérj ajánlásokat mindenkitől, és az egészséges életmód követeként, mutasd be a cégünket mindenkinek, akinek csak tudod. Mindamellett, hogy folyamatosan növeled a hálózatod létszámát, gondoskodj róla, hogy 1.000 BP egyéni forgalmad legyen minden hónapban. Azoktól pedig, akik hálózatépítő munkatársként csatlakoznak a hálózatodhoz, várd el ugyanezt az aktivitást.

Munkádat a közvetlen szponzoraid és középvezetőid segítik majd. Velük rendszeresen kell konzultálnod, mert tőlük fogsz minden apró részletet megtanulni. Életszerű tapasztalatokat fognak veled megosztani, mivel nem is olyan rég még Ők is kezdők voltak, és kezdőként ugyanazokkal a nehézségekkel néztek szembe, mint amikkel most Te.

Ahogy növekszik a jövedelmed, a hálózatod és a tapasztalatod, azt fogod észrevenni, hogy Te magad már kevesebbet kérdezel a szponzoraidtól, ugyanakkor az új munkatársaid egyre több kérdését önállóan is meg tudod válaszolni. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy középvezető lettél, és hamarosan magasabb szintű feladatokkal fogsz találkozni.

Középvezetői szinten

A CaliVita minden elért teljesítményszintet elismeréssel honorál. Mi itt a Vitallandon a középvezetői szintet azonban nem kitűzőhöz, hanem a megszerzett tudáshoz, vagyis a tapasztalathoz kötjük. Középvezetőként nem kevesebb, hanem több dolgod és felelősséged lesz, mint korábban. Mivel azonban lényegesen nagyobb a tapasztalatod és a rutinod, azonos teljesítményhez már sokkal kisebb energia befektetésére lesz szükséged.

Tehát továbbra is rendelkezned kell célokkal, elegendő időt kell szánnod az önképzésre, és új közvetlen tagokat kell szponzorálnod. De már tudatosan keresned kell közöttük a hálózatépítőket is. Továbbra is tartanod kell az 1.000 BP-os egyéni aktivitást, és most már nem elég a vezetőiddel konzultálnod, hanem a tagjaid kérdéseire is időt kell szánnod.

A legfontosabb feladatod középvezetőként, hogy segítened kell a munkatársaid munkáját. Ez persze nem azt jelenti, hogy helyettük kell dolgoznod, hanem azt, hogy meg kell tanítanod nekik, hogy Ők hogyan csinálják. Ezentúl az lesz a feladatod, hogy ellásd őket információval, tanácsod adj nekik, és meséld el, hogy Te hogyan csináltad.

Ugyanakkor középvezetőként már a menedzsereid keze alá is kell dolgoznod, hiszen nemsokára Te magad is menedzser leszel. Szervezned kell előadásokat, motiválnod kell a tagjaidat, és példát kell nekik mutatnod, amit követhetnek.

Menedzseri szinten

Menedzseri szinten, azon túl, hogy segítened kell a középvezetőid munkáját, motiválnod kell az egész hálózatodat. Erre a legegyszerűbb mód az előadások tartása, de ha Te nem vagy előadó alkat, akkor senki sem fog a szószékre kényszeríteni. Vannak más módszerek is a megfelelő motiváció átadására.

Menedzserként a legfontosabb dolgod az lesz, hogy közvetlen kapcsolatot tarts az anyacéggel, vegyél részt a menedzserklubon, hogy megfelelő színvonalon tudd képviselni a céget, és példát tudj mutatni az egész hálózatodnak.

Vezető menedzserként

Amikor pedig a hálózatodban minősül a második közvetlen menedzsered, akkor Téged már vezető menedzserként tartunk számon. Vezető menedzserként továbbra is segítened kell a középvezetőidnek, hogy mihamarabb Ők is menedzseri szintet érhessenek el.

A legfontosabb feladatod vezető menedzserként a reprezentáció lesz. Mostantól már nem csupán az egészséges életmód, hanem a CaliVita által kínált Minőségi Élet Követe is leszel egyszerre. Az lesz a dolgod, hogy megmutasd az embereknek, hogy hová vezet az út, ami előttük áll, és hogy láthassák, hogy mit jelent teljes anyagi függetlenségben és kötetlen szabadságban élni. Te leszel az élő példája annak, hogy miért érdemes nálunk hálózatot építeni.

Ahogy tovább növekszik a hálózatod, újabb feladataid már nem lesznek, csupán ezeket fogod egyre nagyobb rutinnal, egyre hatékonyabban végezni. Ahogy pedig hozod fel az új menedzsereket, egyre többet és többet fogsz keresni.

Arról, hogy mennyi is ez az egyre több, a következő oldalon találsz információt. Tovább: Mennyit lehet nálunk keresni?

 

MLM
Gyorstalpaló

Tévedések és igazságok a
network marketingről,
avagy a határtalan fejlődés lehetőségei!